Harjoituskäytänteitä

Kokkolan Nuorisokuoro harjoittelee keskiviikkoisin klo 17–19 konservatoriolla Pitkänsillankadulla.

1. Kuoroharjoituksissa ollaan paikalla poikkeuksetta ja hyvissä ajoin. Jos on sovittu viikonloppuharjoituksia, niissä läsnäolo on erityisen tärkeää. 

Jos joudut olemaan poissa harjoituksista tai myöhästyt, laita tekstiviesti tai Whatsapp-viesti Katriinalle. Ilmoita mielellään myös poissaolon syy. ILMOITA JO EDELLISENÄ PÄIVÄNÄ, JOS MAHDOLLISTA.

2. Tule harjoituksiin sellaisella tuulella kuin olet ja sellaisena persoonana kuin olet. Kokkolan Nuorisokuorossa elämä saa näkyä – iloineen ja murheineen.

3. Sairaana ollaan kotona lepäämässä. Jos olet poissa harjoituksista, selvitä kavereilta, mitä tehtiin ja sovittiin.

4. Jos olet muuten toipunut sairaudesta, mutta äänesi on vielä väsynyt, tule silti harjoituksiin. Pääset kuunteluoppilaanakin eteenpäin kappaleissa, saat tietoosi nuotteihin tehtävät merkinnät ja muutokset ja voit opetella koreografioita muiden mukana. Kuorolaisuus on paljon muutakin kuin ääni, joka meillä kaikilla on joskus poissa. 😊

5. Kaikkia lukuvuoden nuotteja pidetään mukana harjoituksissa. Pidä nuotit hyvässä tallessa ja säilytä niitä siististi kansiossa. Kuoron lainaamat, kustannetut nuotit sekä nuottikirjat palautetaan kuorolaisuuden päättyessä.

6. Pidä harjoituksissa mukana kynää ja kumia, jotta voit tehdä merkintöjä nuotteihin.

7. Kertaa harjoituksissa oppimaasi kotona. Tarvittaessa apunasi toimii kuoron sähköinen oppimateriaali.

8. Vältä käyttämästä voimakkaita hajusteita ja hiuslakkaa, kun tulet kuoroharjoituksiin tai keikalle, sillä ne vievät monilta laulajilta äänen.

9. Pidä vesipulloa mukana harjoituksissa, että jaksat keskittyä loppuun asti. Harjoitusten puolivälissä on tauko, jonka aikana voi syödä myös pieniä eväitä. Vältä kuitenkin syömästä sitruksia ja sokeripitoisia välipaloja ennen laulamista.