Kuoro

Kokkolan Nuorisokuoro on valovoimainen joukko 12–19-vuotiaita nuoria, jotka tekevät laadukasta musiikkia suurella heittäytymisellä. Ohjelmisto koostuu monipuolisesta kuoromusiikista aina keskiajalta uuteen musiikkiin ja maailman laidoilta suomalaiseen kansanmusiikkiin. 

Kokkolan Nuorisokuoro antaa laulajilleen mahdollisuuden kehittää musiikillista osaamistaan laulamisen ja pedagogiikan ammattilaisen ohjauksessa. Harrastus auttaa kehittämään äänenkäyttöä ja laulutekniikkaa, ilmaisua ja sosiaalisia taitoja sekä kasvamaan muusikkona, esiintyjänä ja joukkuekaverina. Musiikin kautta tutustutaan erilaisiin kulttuureihin, historiaan ja omaan itseen ja opitaan sekä musiikillisia että yhteistyö- ja prosessinhallintataitoja. 

Kuorossa laulaminen on yhdessä ikätovereiden kanssa tehtävää tavoitteellista ja pitkäjänteistä työtä, joka palkitaan ikimuistoisina konsertti- ja kuoromatkakokemuksina ja parhaimmillaan jopa elämänmittaisina ystävyyssuhteina.

Kokkolan Nuorisokuoro toimii Keski-Pohjanmaan konservatorion yhteydessä ja moni laulaja opiskelee kuoron ohella jotakin instrumenttia. Kokkolan Nuorisokuoron on perustanut vuonna 1979 Lauri Vuorela, jonka jälkeen kuoroa ovat johtaneet Kari Pappinen ja Maria Autio. Nykyisestä johtajasta, Katriina Mathlinista, löydät esittelyn Kuoronjohtaja-välilehdeltä. 

Kokkolan Nuorisokuoro toimii Keski-Pohjanmaan konservatoriossa ja kannatusyhdistyksen tuella. Kannatusyhdistyksestä löydät lisätietoa välilehdeltä Kuorolaiselle ja vanhemmalle.